Administrators have options for 20 hours = 2 days, 10 hours = 1 day or individual topics.
IN-PERSON at Lantern Crest Senior Living 300 Lantern Crest Way, Santee, CA 92071 (building 300)
Workplace Safety Symposium
8:15am-9:00am Check-In & Welcome
9:05am-10:05am (1 hour) Tracie Arlington
Safety & Security Tips: Simple, common-sense suggestions that will help keep you, co-workers, and those you care for, from being an easy target for a criminals.
10:10am-11:10am (1 hour) Regina New
Cal/OSHA Workplace Violence Prevention Plan: This course is meant to help employers decrease harassments at your workplace and how to recognize the elements of workplace violence prevention program and develop skills.
11:15am-11:45am (30 minutes) Sher DeWeese
Trauma Intervention: Overview of the Trauma Intervention Programs that offer emotional and practical support to those who have just experienced a traumatic event and may very well be experiencing the worst moments of their lives.
12:30pm-1:30pm (1 hour) Honda McFadden
Stop-The-Bleed: Attendees will gain the ability to recognize life-threatening bleeding and intervene effectively.
1:35pm-3:05pm (1 hour 30 minutes) Christopher Davis
Long Term Care Active Shooter Response Run, Hide, Fight: We see today that numbers are increasing, and we are no longer able to pretend it is not possible in the the long-term care setting.
3:05pm-4:05pm (1 hour) Regina New & Christopher Davis
Long Term Care Active Shooter Response Tabletop Exercise: Refine responses to RUN/HIDE/FIGHT to better understanding of roles and responsibilities. Be better prepared to respond to an active shooter incident.